fbpx
SEO

Søgemaskineoptimering

 

I Danmark og hele den vestlige verden er Google den altdominerende søgemaskine, når folk skal finde noget på internettet. Derfor er det vigtigt, at Google kan finde din hjemmeside og præsentere den for folk, når de søger efter relevant indhold.

Når folk søger på Google bliver de præsenteret for to typer af resultater. Der er annoncerne, som ligger øverst, og så er der de generiske resultater, som kommer efterfølgende. Det giver sig selv, at det koster penge at ligge øverst i annoncerne, mens de generiske resultater er skabt gennem det som kaldes SEO, som er en forkortelse for Search Engine Optimization. Og hvordan får du så din hjemmeside til at få en topplacering på Google? Det er hvad denne artikel handler om.

Overordnet er der 3 ting, som du skal have styr på:

  1. Teknisk SEO
  2. Søgeord der passer til dit indhold
  3. Links og trafik

Teknisk SEO:

Den tekniske SEO går ud på, at din hjemmeside skal være hurtig. Google måler på hvor hurtig din hjemmeside er til at blive vist. Det gør de for at give brugeren en god oplevelse. Du kender det sikkert fra dig selv, at tålmodigheden er lille, når det kommer til at vente på at en hjemmeside loader. Derfor skal du sikre dig, at den loader hurtigt. Det vil Google belønne dig for og give dig en højere placering.

Responsiv design

En anden ting, som Google kigger på, er, hvordan din hjemmeside performer på en mobilskærm. Alt efter hvilket indhold du har på din side foregår antallet af visninger i over 50% af tilfældene på en mobilskærm. Hvis din hjemmeside ikke er optimeret til visning på en mobilskærm, vil du derfor gå glip af en stor mængde af trafik og samtidig få en lavere score på Google. Derfor skal du have tjek på den del.

Url struktur

Organiseringen af dine sider har betydning for, hvor let det er at navigere rundt på din side.

En god Url struktur betyder, at du laver nogle “universer”, som matcher dine vigtigste søgeord. På den måde finder Google ud af, at du har relevant indhold inden for de områder, som du gerne vil findes på.

I indlægget her, kan du læse mere om, hvordan du bygger strukturen op.

Søgeord der passer til dit indhold:

Googles berettigelse er, at de er gode til at vise det indhold, som brugeren søger efter. Derfor er det vigtigt, at de søgeord, som du bliver fundet på, stemmer overens med det indhold, som findes på din side. Google måler dette ved blandt andet at kigge på hvor lang tid brugeren er på din side efter at de har trykket sig videre på dit link. Hvis brugere bliver der lang tid, er det et tegn på, at indholdet stemmer overens med det som bliver ”tilbudt” i linket. Hvis indholdet ikke svare til det som brugeren bliver lovet i linket forsvinder de hurtigt igen, hvilket Google vil notere og dermed vil du blive straffet i din placering på søgningerne.

For at få din hjemmeside vist når brugerne på Google søger på bestemte søgeord, skal du indsætte de søgeord, som du gerne vil findes på og som stemmer overens med dit indhold på siden, i hjemmesidens Titles, Meta descriptions, tekster, overskrifter og billeder. Du kan med fordel også navngive dine Urlér så søgeordet figurer der. Alt sammen vil bidrage til at give dig en bedre placering på Google.

Links og trafik:

En anden måde, som Google vurderer kvaliteten af dit indhold på, er, hvor mange indgående links der er til din side. Hvis der er mange der linker ind til din side, er det et tegn på, at dit indhold er ”værd” at linke til. Hvis linkene giver god trafik og brugerne bliver på siden, bliver din side præmieret af Google med en god placering i søgeresultater. Så kort fortalt handler det om, at dit indhold er så unikt og af en sådan kvalitet at andre gerne vi linke ind til din side. Du kan også se det på den måde, at andre har vurderet at dit indhold på din hjemmeside har en så høj relevans, at andre gerne vi linke til dit indhold.

Du er altid velkommen til at ringe og få en uforpligtigende snak om, hvorvidt jeg er den rigtige til at hjælpe dig.

Du kan altid ringe på tlf.: 22 24 56 97 eller sende en mail på: tonny@tonnyschnoor.dk

Du er også velkommen til at bruge kontaktformularen herunder.
Tonny Schnoor

12 + 1 =